Kontakt telefon:064 004 11 34

Kontakt mail:

10 najboljih kafića u Beogradu

20/02/2018

Prema statističkim podacima, u Srbiji postoji oko 20 000 restorana i kafića, najveći broj njih nalazi se u Beogradu. Kako bismo smanjili ovaj ogromni izbor, izdvojićemo 10 najboljih kafića. Kao što su i ukusi različiti tako i kriterijumi za ovaj izbor moraju biti različiti. Vodili smo se prema tome:

  • gde se kafić nalazi
  • koliko je unikatan, specifičan
  • pristupačan sa cenama
  • koji je broj poseta lokala
  • kakvi su komentari gostiju

Predstavljamo Vam top 10 najboljih kafića u Beogradu:

1.Bistro du Vin (Vračar)

Bistro du Vin nalazi se u Njegoševoj ulici na Vračaru. U ovom lokalu, kao što mu sam naziv kaže, akcenat je na vinima, srpskim i francuskim, a osim u vinima gosti mogu da uživaju i u sirevima i pršutama. Bistro du Vin je i prodavnica.

Za više informacija kliknite OVDE

 

 

 

2.Tri lepe bašte (Palilula)

Izuzetno ljubazno osoblje će Vam pripremiti odličnu kafu, osvezavajuće napitke ili poslužiti home made kolače u prelepom ambijentu. Udobno, ušuškano, poput oaze u centru grada. Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

 

 

3.Strada Kitchen and Bar (Novi Beograd)

Strada Kitchen and Bar nalazi se na Novom Beogradu. Jedinstven u svakom pogledu, dizajn ovog lokala neće Vas ostaviti ravnodušnim. Možete povesti vašeg kućnog ljubimca na klopu i zajedno sa njim uživati u prelepoj bašti koju ovaj lokal nudi.

Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

 

 

 

4.Tegla bar (Vračar)

Kafić se nalazi u blizini  Kalenić pijace na Vračaru. Dizajn enterijera je više nego unikatan. Sveže ceđeni sokovi služe se u modernim teglicama, odličnog su ukusa i prave se od svežeg voća. U ponudi su i različite kafe i ostali sokovi kao i kroasani ili salate ukoliko želite na brzinu da nešto klopate.

Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

 

5.District Bar (Stari grad)

District Bar je mesto koje se hvali uslugom i ponudom. Izdvaja se od ostalih lokala po fantastičnim koktelima koji su najbolji da se probaju uveče uz dobro društvo posle napornog radnog dana.

Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

6.RobRoy 1884 (Savski venac)

RobRoy zvanično je prvi Jack Daniel’s bar u Srbiji i regionu. Slogan ovog lokala je: „A bit of everything“, što govori da ovde možete probati od svega po malo ali i malo više ukoliko Vam se dopadne. Kokteli su izvrsni, osoblje je profesionalno i ljubazno.

Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

 

 

 

7.Cornelius & Cylinder (Vračar)

Cornelius & Cylinder nalazi se u ušuškanom delu Vračara, nedaleko od Kalenić pijace. Ovaj novootvoreni kafe-bar u Beogradu po svemu sudeći daje veliki domaći zadatak svim ugostiteljskim objektima kako u dizajnu tako i u kvalitetu usluge. Kreatori ideje nazivaju ovaj objekat prvim, pravim steampunk kafićem u Srbiji, što svakako jeste ali u mnogočemu možemo ga nazvati prvim. Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

8.Green (Skojevsko naselje)

Green se nalazi na Vidikovcu, u Filmskog gradu i jedan je od najposećenijih mesta u ovom delu grada o čemu svedoči i nedavno proširenje kapaciteta objekta. Na meniju je italijanska kuhinja i fantastični dezerti pa čak i torte koje pak ovde možete i naručiti za neko privatno slavlje. Green prima i narudžbine ali ne vrši dostavu, veoma su brzi i uvek kvalitetno pripreme obroke. Veliki broj konobara doprinosi kvalitetu usluge jer ovde sigurno nećete čekati da naručite ili dobijete piće ili hranu. Ukoliko planirate da posetite ovaj lokal u nekoj većoj grupi neophodno je da ipak rezervišete obzirom da je lokal uglavnom popunjen. Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

9. Pivo i Kobaja (Zvezdara)

Restoran “Pivo i kobaja”, od sada na dve lokacije: na Vračaru, u ulici Braničevska 1 i Na Zvezdari, u ulici Ruzveltova 36. Lokal je uređen u bavarsko – srpskom stilu, sa istaknutim specifičnim elementima oba podneblja. Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

 

 

10.Muha bar (Stari grad)

Na samo nekoliko koraka od Knez Mihailove ulice nalazi se Muha bar. Lokal je uređen u art deko stilu, i prostire se na dva nivoa, na 200 kvadratnih metara. Ponuda pića je klasična, a gosti najradije dolaze zbog kafe i koktela.

Za više informacija kliknite OVDE.

 

 

 

Na kraju najbitnije je koje mesto upravo Vama najviše prija. To ne mora biti neki popularan ili unikatan kafić, može Vam najviše prijati atmosfera ili blizina kafića. Na Vama je da odlučite, a mi smo tu da Vam pomognemo da izaberete pravi.

Sve je u krugu, MOJKRUG.RS

0 komentara na ovaj članak

Dodajte komentar