Kontakt telefon:064 004 11 34

Kontakt mail:

5 najpopularnijih kafića na svetu

13/02/2018

Postoje mnoge znamenitosti koje privlače turiste da posete neku zemlju ili određenu destinaciju. Međutim svaki turista u svom obilasku i fotografisanju predivnih predela svrati na šoljicu kafe. Lokali koje će Vam MojKrug predstaviti su toliko autentični da bi mogli da se uvrste u turističke znamenitosti.

  1. Dreamy Camera Cafe, Južna Koreja

Ne nije samo fotografija, kafić zaista izgleda kao kamera. Dreamy Camera Cafe nalazi se u gradu Yangpyeong u Južnoj Koreji. Gosti ovog lokala uživaju u čarima kafe unutar kamere. Vlasnici lokala ujedno su i radnici koji služe goste. Na ovom mestu posebno se izdvaja po ukusu domaći čizkejk i torta sa karamelom prekrivena šlagom. Iz svoje ponude oni izdvajaju i kafu amerikano koju, kako kažu, turisti najviše vole. Ovo svakako nije mesto gde biste mogli svako jutro da prelistate novine i popijete kafu, pred posao ili nešto drugo ali je svakako mesto koje može biti inspiracija domaćim ugostiteljima i kao model za turističku atrakciju.

  1. Cafe Tortoni, Argentina

Kafe Tortoni je najstariji kafić u Argentini, nalazi se u gradu Buenos Ajres. Istorija ga veže čak za kasni 19ti vek, a kako gosti kažu kafić je zadržao svoju autentičnost u usluzi i dizajnu, naravno uz malo promena. U ovom kafiću, kafu su pili mnogi poznati umetnici 20tog veka. Najveći favorit je čokoladni con chrros – hrskavo prženo testo uronjeno u gustu vruću čokoladu. Ako Vas ikada put dovede do Buenos Ajresa ovaj specijalitet morate probati.

  1. Cafe Central, Austrija

Cafe Central otvoren je u Beču zajedno sa Bečkim institutom davne 1876. Godine, kao kafeterija namenjena za odmor studentima i profesorima instituta. Ubrzo nakon nastanka postala je mesto sastajanja i upoznavanja mnogim misliocima i genijalcima tog vremena poput Sigmunda Frojda, Leona Trockog i drugih. Kafić radi i danas i nije izgubio nije autentičnosti, a sudeći po bečkoj kafe kulturi, želećete da se zadržite satima u ovom velikom kafiću.

  1. Sant’Eustachio il Caffe, Italija

Otvoren je 1938. Godine u srcu Rima nedaleko od poznate gradske pijace Navona. Na ovom mestu popularno je ispiti kafu “na nogama” kako to inače italijani tradicionalno i rade. Dugi niz godina kafić je mesto prepoznatljivo svakom stanovniku Rima sa odličnim kvalitetom usluge i kafe. Posebno se ističe kućni specijalitet „gran caffè speciale”, zaslađeni kratki espreso, koji ukoliko ste u prilici morate probati.

  1. La Cafeotheque, Francuska

La Cafeotheque nalazi se u Parizu i kao što se mnogi kafići fokusiraju više na atmosferu i enterijer u kafiću, ovaj kafić svoj fokus stavlja upravo na kvalitet same kafe mada ni enterijer ne bi trebalo ne spomenuti. U ovom lokalu najviše se okupljaju hipsteri i turisti koji uživaju u zrnima kafe iz celog sveta koja su sveže pečena i pripremljena. La Cafeotheque je autentično mesto u Parizu koje morate posetiti.

Da li ste vi posetili neki od navedenih lokala ili ste u svom turističkom obilastu naleteli na neki lokal koji je vredno spomenuti? Ostavite nam u komentaru, a nadalje uživajte u ispijanju omiljene kafe bilo gde, gde se nalazite.

0 komentara na ovaj članak

Dodajte komentar