Kontakt telefon:064 004 11 34

Kontakt mail:

Ideje za moderan meni

21/10/2016

Razmišljate o unapređenju enterijera Vašeg lokala ali niste u mogućnosti da investirate u njega. Zašto ne biste promenili dizajn menija za početak?

Ugostitelji se trude na razne načine da privuku goste. Ulaganje u enterijier zahteva dosta novca koje često naše tržiše nije u stanju da pokrije. Ipak se kreativnost isplati. Predstavljamo Vam 5 ideja da obogatite izgled Vašeg lokala kroz jednostavnu promenu dizajna menija.

menu

  1. Daska za sečenje

Meni u obliku daske za sečenje možete videti u nekim beogradskim lokalima, pogodan je za restorane i pabove koji u svojoj ponudi imaju i neki vid obroka.

Potrebne su Vam samo daske za sečenje koje možete nabaviti bilo gde i poželjno je da budu od drveta ili od neke finije plastike. Pored menija u sličnom dizajnu možete napraviti podmetače za čaše ili podmetače za tanjire. Preporučujemo Vam da na podmetače i početnu stranu menija napišete motivacionu poruku ili aforizam. Iako ideja nije originalna široko je prihvatljiva i gosti imaju samo pozitivne komentare tako da nema mogućnosti za grešku.

untitled

  1. Novine

Na ovaj format apsolutno svaki Vaš klijent je navikao. Štampa je jeftina i pristupačna. Neophodno je da smislite neki interesantan naslov i izaberete slike onog što nudite. Napišite svaku ponudu kao vest. Važno je da ne izaberete veliki format menija da bi Vaši gosti mogi lakše da ga koriste i da ištampate veći broj komada obzirom da ovakva vrsta papira lako posane neupotrebljiva. Pored restorana ovaj meni je idealan za kafiće jer posetioci često dolaze da uz kafu prelistaju novine tako da će ih ovakve novine sigurno oduševiti.

menukaart-1300x731

 

  1. Karton

Nećemo se lagati, ovo nije baš originalna ideaja ali je originalan način na koji se ona prezentuje. Većina menija je od kartona ali nije urađena od običnog kartona, bez plastifikacije. Pritom možete da obogatite Vaš meni kreativnim kartonskim dodacima poput prikazanog dodatka na slici. Jedina mana koju ovaj meni ima jeste izrada. Štamparije koje nude ovu vrstu štampe su ograničene na veće gradove i sama štampa košta mnogo više od klasičnih menija. Složićete se svakako da je to manji izdatak od kupovine novih suncobrana ili stolica ali opet nije najjeftinija varijanta. Idealan je meni za pabove i kafiće.

untitled2

  1. Držač menija

Zašto menjati proveren i dobar izgled menija kada možete da promenite samo držač. Na našem tržištu uglavnom možete videti reklamne držače menija koji su često negrapni, previše šareni i odstupaju od dizajna enterijera Vašeg lokala. Predlažemo Vam držaš u vidu iskrivljenog pribora za jelo ukoliko ste vlasnik ili menadžer restorana ili drveni držač za kafiće, barove i pabove.

Prednost je što ne morate da štampate novi meni i što možete osloboditi mesto na stolu od reklamnih držača kojih često ima više nego pribora i čaša.

untitled1

  1. Budite kreativni

Predstavljamo Vam još jednu ideju koju možete iskoristiti pored svih gore navedenih. Olakšajte izbor svojim gostima kreirajući žabicu ili nešto poput kolačića sudbine. Izrada žabice nije komplikovana i sigurno će oduševiti mlađe goste u Vašem lokalu. Možete je iskoristiti samo za neke ponude poput koktela ili kafa. Idealna je za kasnije sate kada u vašem lokalu imate promotivne večeri, žive svirke, karaoke večeri i slično. Poželjno je da pored žabice imate pravi meni obzirom na mali kapacitet koji žabica pruža.

creative-menu-design-ideas-808-int

0 komentara na ovaj članak

Dodajte komentar